Groene Imme

Bovenbalk serie_03-2

Wie

Voor wie
Natuurlogies :Groene Imme is er voor iedereen die een paar dagen wil genieten van ruimte en een natuurlijke omgeving. Je kunt er wandelen en fietsen, omliggende dorpen en stadjes bezoeken. Het sfeervolle huisje is geschikt om even helemaal tot jezelf te komen.

 

Zorglogies: Heb je een oncologische of hematologische aandoening en is er behoefte aan een prettige plek met privacy waar ook ondersteuning mogelijk is, dan biedt Groene Imme je de gelegenheid om deze wens in vervulling te laten gaan. Want juist tijdens perioden van intensieve behandeling of herstel, maar ook wanneer het ziekteproces verder is gevorderd, willen veel mensen er toch ook graag eens even uit.

Groene Imme biedt ruimte aan een of twee personen. Van mantelzorgers die mee komen kunnen wij zorg overnemen zodat ook zij kunnen uitrusten en genieten van een ontspannen verblijf.

Het huisje is gezellig en praktisch ingericht waardoor het goed toegankelijk is voor mensen met een rollator. Ook wanneer je bedlegerig bent is een verblijf geen probleem. De woonkamer en zelfs het terras bieden genoeg ruimte om een bed te plaatsen.

Kinderen ouder dan vijftien jaar zijn van harte welkom. Voor huisdieren is de locatie helaas ongeschikt. Het is op het terrein van Groene Imme niet toegestaan om te roken.

Door wie
Groene Imme is opgezet door Rob en Dorothé. Zij zijn al vele jaren samen en beiden werkzaam in de gezondheidszorg. Rob heeft een verpleegkundige en medische beroepsachtergrond. In Groene Imme zal je meestal Dorothé ontmoeten.

Foto Doro 2

Dorothé: “Mijn werk is altijd een afwisseling geweest tussen ziekenverzorging en muziektherapie. Het is mooi dat ik in Groene Imme beide kan combineren.
Als verzorgende heb ik zowel in het ziekenhuis als in verpleegtehuizen gewerkt. De jaren in de thuiszorg vond ik het meest boeiend. Die ervaring vormde mede de basis voor ons huidige initiatief.
In het UMC Utrecht heb ik mij als muziektherapeut gedurende tien jaar voornamelijk ingezet op de afdelingen Oncologie, Gynaecologie, Hematologie en interne Intensive Care. Bijna net zo lang was ik lid van het UMCU palliatieteam. Daarnaast ben ik 15 jaar met hart en ziel aan verschillende hospices verbonden geweest”.